playschool

Produženi boravak
djevojčice u učionici drže globus

PlaySchool produženi boravak je nastao kao rezultat 30-godišnjeg iskustva u radu sa djecom i kontinuirane edukacije.

To je program koji se ne naslanja na samo jedan pedagoški pravac, nego objedinjuje sve najbolje iz mnogih pedagogija, a koje odgovara djeci našeg podneblja: Marije Montesori, Waldorfa, australskog, britanskog i turskog školskog sistema.

Bogatstvo iskustva kroz edukaciju u Bosni i Hercegovini, Australiji, radeći sa djecom po Cambridige programu u školi gdje dominira turska kultura nam je pomogla da napravimo čarobni miks uticaja koji se mogu osjetiti u PlaySchool-u.“

Program je autentičan, inovativan i jedinstven na tržištu. U potpunosti zadovoljava potrebe savremenih roditelja koji mnogo rade, ali im je stalo do akademskog napretka svoje djece.

Djeca u PlaySchool produženom boravku završe sve svoje školske obaveze, izvježbaju i nauče, imaju dodatne časove engleskog i njemačkog jezika, svaki dan provode vrijeme na svježem zraku, a poslijepodne pohađaju edukativne i kreativne radionice.

Svaki minut je pažljivo isplaniran i upotpunjen aktivnostima koje imaju svrhu da razviju dječije potencijale, probude radoznalost, kreativnost i da odgojno djeluju na dijete.

Kroz bogatstvo sadržaja koje nudimo, djeca usvajaju nova znanja, uče kroz igru, razvijaju svoje talente, vještine i kompetencije.

Djeca koja pohađaju PlaySchool produženi boravak:

–         završe sve školske obaveze

–         pohađaju časove engleskog i njemačkog jezika

–         svaki dan izlaze na svjež zrak i igraju se

–         prisustvuju PlaySchool edukativnim radionicama (FunMatika, BHS radionicama, Art&Craft, Klub knjige za djecu, Kreativno crtanje, Dječija kuhaona i Muzičke radionice)

–         posjećuju kulturne i obrazovne institucije

–         čitaju svaki dan

–         izrađuju godišnji portfolio

–         ne koriste mobitele i ne gledaju TV. 

dječak drži knjigu

Djeca koja pohađaju PlaySchool produženi boravak nakon što završe zadaću, vježbaju gradivo koje su naučili u školi. Za svako dijete pažljivo pripremamo material koji im pomaže da bolje razumiju i brže usvoje školsko gradivo. Djeca sav materijal odlažu u PlaySchool sveske. Emin je u toku jedne školske godine popunio tri sveske. Bravo, Emine!

svi u biblioteci

Sva djeca su učlanjena u Gradsku biblioteku. Redovne odlazimo u biblioteku, zajednički mijenjamo knjige, čitamo i razmjenjujemo mišljenja o knjigama koje pročitamo. Česti smo gosti i na radionicama koje se održavaju u našoj biblioteci.

učiteljica sjedi i djeca gledaju knjigu

Sva djeca koja pohađaju PlaySchool produženi boravak imaju dva časa engleskog jezika sedmično. Sa profesoricom engleskog jezika Nadinom ponavljaju školsko gradivo, vježbaju i proširuju naučeno. Časovi su prilagođeni uzrastu djece i njihovim potrebama.

djeca sjede

Čitanje je sastavni dio svakog našeg dana. Djeca samostalno čitaju, ali i stariji često čitaju mlađima. To je vrijeme koje je ispunjeno toplinom, drugarstvom, razmjenjivanjem iskustava i doživljaja.

u prirodi djeca i učiteljica

Svaki nastavni neradni dan iskoristimo da djecu odvedemo na izlet u prirodu.

nasmijana djevojka

Djeca koja idu u 5. razred i imaju njemački jezik u školama, pohađaju časove njemačkog jezika u PlaySchool-u. Profesorica njemačkog jezika Amina pomaže djeci da lakše usvoje školsko gradivo. Časovi su u potpunosti individualizirani i prilagođeni potrebama svakog djeteta.

livada djeca trče

To su posebni dani u kojima istražujemo, igramo se, uživamo i učimo na nama svojstven, dječiji način

djevojčica drži sliku

Na kraju školske godine sva djeca dobiju portfolio kao trajnu uspomenu na vrijeme koje su proveli u PlaySchool-u.

djeca sade drvo

Učestovali smo u Eko akciji i posadili drvo.

planina djeca

Planinarili smo i zajedno se družili u prirodi.

Klikom na link možete pogledati kratki zanimljivi video o produženom boravku u PlaySchool.

https://www.facebook.com/100027674029886/videos/2049472458554041/